Vaccinatie Astra Zeneca

Op 8 april maakte de gezondheidsraad bekend dat de vaccinaties van Astra Zeneca, waar wij mee vaccineren op de praktijk, mogen doorgaan. In zeldzame gevallen is er sprake van ernstige bijwerkingen maar de voordelen wegen duidelijk op tegen de eventuele nadelen van dit vaccin. Wel mogen we enkel mensen ouder dan 60 jaar vaccineren. Aangezien we bij onze patiënten alleen hebben gevaccineerd bij de 63, 64 en 65-jarigen geeft dit geen problemen. Daarnaast is bekend geworden dat wereldwijd geen ernstige complicaties zijn voorgekomen bij een tweede vaccinatie met Astra Zeneca. Al onze patiënten die al eenmaal gevaccineerd zijn met Astra Zeneca kunnen dus met een gerust hart hun 2e vaccinatie komen halen op 19 mei.

Wij hopen zo spoedig mogelijk te horen wanneer de vaccins voor de 60, 61 en 62-jarigen geleverd worden. Zodra we dit weten sturen we uitnodigingen (via www.mijngezondheid.net en per post) naar iedereen in deze groep. Naast deze leeftijdsgroep zullen we dan in principe ook de niet-mobiele patiënten > 60 jaar, die niet naar een GGD locatie kunnen, thuis vaccineren met Astra Zeneca. Ten slotte komen ook de mensen met een BMI > 40 geboren tussen 1947 en 1960 in aanmerking.

We ontvangen veel berichten van patiënten die laten weten dat ze in aanmerking willen komen voor overgebleven prikken. We zijn blij met het grote animo voor vaccinatie! Het is goed om te weten dat we geen reservelijsten bijhouden maar op basis van leeftijd en de aanwijzingen van het RIVM op het moment dat er vaccins over zijn, gericht zullen bellen en mensen alsnog uitnodigen. Op deze manier hebben we tijdens de eerste prikronde een hoop mensen van 62 jaar alvast blij kunnen maken met een vaccinatie.

Voor antwoord op veel vragen kunt u terecht op www.coronavaccinatie.nl Mochten er toch nog vragen zijn, stuur ons dan een bericht via MGn (www.mijngezondheid.net) of bel ons. We helpen u graag verder!

Naar archief

Actueel

16/01

Digitale ondersteuning

U heeft het vast meegekregen in het...

Lees meer
13/11

Vacature doktersassistente

Doktersassistente Bavel (naast Bred...

Lees meer
Archief