Opleidingspraktijk

Wij vinden het belangrijk om nieuwe zorgverleners op te leiden binnen de praktijk. Vanwege de tekorten aan zorgpersoneel maar ook om zelf op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. U kunt bij ons een co-assistent, huisarts in opleiding, een doktersassistente in opleiding, POH in opleiding en een verpleegkundig specialist (VS) in opleiding tegenkomen.

Onder het kopje medewerkers kunt u terugvinden wie er op dit moment werkzaam zijn binnen de praktijk.

Huisarts in opleiding
De huisarts in opleiding heeft de opleiding Geneeskunde al afgerond en heeft over het algemeen al enkele maanden tot jaren gewerkt als arts in bijvoorbeeld het ziekenhuis. De huisarts in opleiding heeft dus al heel wat kennis maar wordt bij ons begeleid in de ontwikkeling tot volwaardig huisarts. De huisarts in opleiding doet zelfstandig spreekuur onder supervisie van de opleider.

Co-assistent
Een co-assistent zit in de laatste fase van zijn of haar opleiding tot arts. Het co-schap huisartsgeneeskunde duurt 6 weken en in die tijd doet de co-assistent zoveel mogelijk zelfstandig spreekuur onder supervisie van de opleider. Uw afspraak kan wat langer duren omdat de co-assistent vaak nog zal overleggen met de huisarts voordat u adviezen, aanvullende onderzoeken of medicatie krijgt.

Doktersassistente in opleiding
De doktersassistente in opleiding werkt onder supervisie van de opleidende doktersassistente. U kunt haar dus tegenkomen aan de telefoon, aan de balie of tijdens het assistentespreekuur.

Verpleegkundig specialist in opleiding
Vanaf september 2021 start bij ons een verpleegkundig specialist in opleiding. Een ervaren verpleegkundige zal door de huisarts worden getraind om bepaalde zorgvragen over te nemen van de huisartsen. Dit gaat vooral om klachten binnen specifieke gebieden zoals huidplekjes, gewrichtsklachten, keel- neus en oorproblemen, blaasontstekingen,(sport)blessures en verwondingen. Daarnaast zal de verpleegkundig specialist een rol krijgen in de zorg voor kwetsbare ouderen.

De verpleegkundig specialist of VS loopt inmiddels al jaren mee in verschillende huisartspraktijken met hele goede resultaten en tot grote tevredenheid van de patiënten. Er komen steeds meer zorgvragen op huisartsen af maar er zijn niet altijd voldoende huisartsen beschikbaar. Dit heeft als gevolg dat er steeds wisselende waarnemend huisartsen in de praktijk werken om voldoende spreekuurcapaciteit te hebben. Met de VS willen we zorgen voor een vast gezicht binnen Team Tolakker. In deze folder kunt u meer informatie vinden over de VS.

POH in opleiding

De POH zorgt voor preventie, monitoring, begeleiding en voorlichting bij patiënten met (verhoogd risico op) chronische aandoeningen. Dit zijn patiënten met hoge bloeddruk of hoog cholesterol, hart- en vaatziekten, diabetes mellitus type 2, astma en COPD. De POH in opleiding is een HBO afgestudeerd verpleegkundige die een aanvullende opleiding volgt en tijdens haar opleiding werkervaring opdoet in de praktijk. Zij werkt onder supervisie van de huisartsen.

 

Actueel

03/06

Word jij lid van onze Cliëntenraad?

Huisartsenpraktijk Tolakker is voor...

Lees meer
18/04

Wielren Workshop Amphia

Amphia wielren workshop 8 mei Vo...

Lees meer
Archief